Sosyoloji Bölümü

Tarihçe

Siirt Üniversite Sosyoloji Bölümü 2007 yılında kurulan üniversitenin en eski bölümleri arasında yer almaktadır. Eğitim Öğretim faaliyetlerine ise 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına 40 öğrenci almakla başlamıştır. Mevcut kontenjan ise 50'dir. 2017 yılında ilk mezunlarını vermiş olan bölümde yüksek lisans programı yeterli öğretim elemanı bulunmamasından dolayı aktif durumda değildir. Bölüm akademik kuruluş şemasında kendi içinde Genel sosyoloji, Kurumlar Sosyolojisi, Sosyometri (Sosyal Yapı ve Değişme) ve Uygulamalı Sosyoloji olmak üzere dört anabilim dalından oluşmaktadır. Ancak karma bir ders programı uygulanmaktadır. Bölümüm şu an için yaklaşık 215 öğrencisi bulunmaktadır. Bölümün bizzat kendi kadrosunda 2 Doç. Dr., 5 Dr. Öğr. Üyesi ve 1'i Dr olmak üzere 3 Arş. Gör. bulunmaktadır.
Arş. Gör. İLKNUR AĞTÜRK
Güncelleme : 24.08.2023 09:26:45