Tarihçe

Siirt Üniversite Sosyoloji Bölümü 2007 yılında kurulan üniversitenin en eski bölümleri arasında yer almaktadır. Eğitim Öğretim faaliyetlerine ise 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına 40 öğrenci almakla başlamıştır. 2017 yılında ilk mezunlarını vermiş olan bölümde yüksek lisans programı yeterli öğretim elemanı bulunmamasından dolayı aktif durumda değildir. Bölüm akademik kuruluş şemasında kendi içinde Genel sosyoloji, Kurumlar Sosyolojisi, Sosyometri (Sosyal Yapı ve Değişme) ve Uygulamalı Sosyoloji olmak üzere dört bilim dalından oluşmaktadır. Ancak karma bir ders programı uygulanmaktadır. Bölümüm şuan için yaklaşık 200 öğrencisi bulunmaktadır.Bölümün bizzat kendi kadrosunda 2 Yrd. Doç. Dr, 2 Öğr. Gör. ve 5 araştırma görevlisi bulunmaktadır.
Arş. Gör. MEHMET TAYANÇ
Güncelleme : 23.02.2017 16:52:29